Erasmuspark

Erasmuspark

Wat meer aandacht voor het Erasmuspark was wel nodig. De bruggetjes naar het eilandje waren stuk, er lag veel rommel en er was duidelijk gebrek aan sociale controle. De man die zich hiervoor inzet is Jan Meijer, vrijwilliger bij Stichting-Landschapsbeheer-Zeeland. Met een aantal vrijwilligers is hij in 2014 begonnen met een opruimactie. Kruiwagens vol rommel, blikjes en flessen  is uit de struiken en sloten gevist.

De gemeente heeft de twee bruggetjes naar het eilandje vervangen door een dammetje en een trekvlot dat vooral bij de jeugd in de smaak valt. Op 1 nov 2014 is het trekvlot officieel geopend en in bedrijf gesteld door wijkwethouder Ajan Beekman, geassisteerd door zijn dochter.

Onlangs zijn er ook door vrijwilligers zo’n 1000 narcissenbollen geplant in het park. Het mag duidelijk zijn dat dit park doorlopend aandacht zal vragen. Veel zaken zijn zonder veel kosten door een groep goedwillende burgers uit te voeren. De sociale controle is iets waar iedere bezoeker in het park aan kan meewerken. Ziet u dingen die niet door de beugel kunnen zoals vernielingen en dergelijke, meld het dan bij politie, gemeente of bij het wijkteam.

Wilt u zich aanmelden om zo af en toe wat karweitjes in het park te doen dan kan dat bij Jan Meijer via e-mail: erasmuspark@zeelandnet.nl.

Wilt u nieuws over het Erasmuspark volgen op Facebook dan kan dat ook: https://www.facebook.com/groups/erasmusparkmiddelburgzuid/

No Comments Yet.

Leave a comment