Nieuws van de Klepperhoeve

Nieuws van kinderboerderij de Klepperhoeve

Het Klepperhoeve-hotel zat afgelopen zomervakantie helemaal volgeboekt. Steeds meer mensen brengen hun konijn of cavia tijdens de zomervakantie voor een logeerpartijtje naar de boerderij. Dat geeft de medewerkers wel extra werk, maar wij doen dat met plezier en het levert ook de broodnodige inkomsten op. Echt druk was het op 2 augustus, toen de Klepperhoeve fungeerde als stempelpost voor de Terre Des Hommes Dorpentocht. Het was wederom heerlijk weer en zo’n 3000 fietsers kwamen naar de boerderij om hun kaart af te laten stempelen, rond te kijken en gezellig iets te eten of te drinken. Ook in de wintermaanden kunt u bij ons terecht in het Kleppercafé, een bakje koffie of warme chocomel maken wij graag klaar!

Regelmatig komen bewoners van verzorgingstehuizen, op bezoek om naar de dieren te kijken of te knuffelen en lekker in het zonnetje te zitten met een bakje koffie of thee. Nu het weer wat kouder wordt draaien we de rollen om en gaan de medewerkers regelmatig met een auto vol kleine dieren naar de verzorgingstehuizen. De dieren en bewoners genieten volop van elkaars aandacht, mooi om te zien! Ook de kinderopvang weet ons te vinden, er zijn afgelopen tijd heel wat peuters bij de dieren op bezoek geweest om te kijken, te voelen en te ruiken. En daarna fijn met de fietsjes spelen op het erf of bij de zandtafel.

Dankzij onze vrijwilligers Judy en Mayke is de tuin van Otis een sprookjesachtige plek geworden, verscholen achter de paardenstal. Ga er eens kijken, er valt een hoop te ontdekken en de tuin is nog lang niet klaar! We hopen dit najaar ook te kunnen starten met het vervangen van het hekwerk aan de overkant. Het voorbereidende werk is al gedaan, nu is het tijd voor de afronding.

De Klepperhoeve krijgt gelukkig ook hulp van bedrijven, zoals de Rabobank en de SNS bank. Zij komen een paar keer per jaar de handen uit de mouwen steken en helpen om de boerderij er weer tiptop uit te laten zien! Bij Lidl was er een actie, waarbij elke Lidl vestiging een cheque van € 1000,- mocht schenken aan een goed doel. Wij zijn blij dat dankzij de inzending van dhr. Dingemanse, de cheque aan `De Klepperhoeve` is uitgereikt!

We zijn erg blij dat de boerderij goed bezocht wordt en veel mensen een donatie achterlaten in ons spaarvarken `Kleppertien`. De korting op de subsidie blijft als het zwaard van Damocles boven ons hoofd hangen en moeten wij steeds manieren vinden om het tekort aan subsidie op te vangen.

Graag tot ziens op de boerderij!

Comments are closed.