Zorg in de wijk

Informatie en Ondersteunings Punt Zuid

Denktank-Zuid en Wijkteam-Zuid hebben in samenwerking met Stichting Welzijn Middelburg en de Gemeente Middelburg het Informatie en Ondersteunings Punt Zuid gerealiseerd.

Vanaf 20 maart kan je bij het IOP Zuid binnenlopen met uw eerste zorgvragen. Twee keer per week zijn er MATS-ers aanwezig die hulp bieden bij zorgen en vragen over welzijn en gezondheid. Deze getrainde vrijwilligers kunnen de weg wijzen naar voorzieningen, bieden een luisterend oor aan beginnende zorgen en kijken samen met iemand naar wat er nodig is om tot een oplossing te komen. Het IOP is een laagdrempelige inloop en een initiatief van een groep bewoners uit Zuid. Zij vinden het belangrijk dat bewoners dichtbij huis hun verhaal kunnen doen om te voorkomen dat eerste zorgvragen erger worden. Snelle doorverwijzing naar passende ondersteuning kan vanuit het IOP geregeld worden. Professionals die in de wijk werken, sluiten op verzoek aan.

IOP-Zuid is een aanvulling op de dienstverlening van Porthos.

Heeft u vragen over zorg en wilt u een antwoord? dan is IOP-Zuid het Informatie en OndersteuningsPunt voor Middelburg-Zuid waar u die vraag kunt stellen en waar u alle informatie over zorg en meer kunt krijgen.

IOP-Zuid  is 2x per week geopend en kunt u vinden op onderstaand adres:

Elke dinsdag van 10.00-12.00 uur  en donderdag van 14.00-16.00 uur

Wijkcentrum Palet, Johan van Reigersbergstraat 2

Contact: iop-zuid@welzijnmiddelburg.nl of telefoon: 06-10960246.

 

Comments are closed.