Zorg in de wijk

Zorg en zo

 

Veel zaken die met zorg te maken hebben zijn overgenomen door de gemeente.

Er veranderen dingen in de zorg !

De gemeente is verantwoordelijk voor de organisatie van de zorgverlening.

Inmiddels is er al erg veel over dit onderwerp gepubliceerd en het lastige van deze affaire is dat de uitvoering per gemeente kan verschillen. Op Walcheren is er voor gekozen om één werkwijze te hanteren. Het jaar 2015 is een overgangsjaar waarin op diverse punten het hele plan nog in werking moet gaan treden. Dat kost tijd. Waarschijnlijk hebt u gehoord van de “keukentafelgesprekken” waarbij door een vertegenwoordiger van de gemeente wordt gepeild waar uw zorgbehoefte ligt. Het is zeker aan te raden om zo’n gesprek niet één op één te doen maar te zorgen dat er een vertrouwd persoon meeluistert zodat er achteraf ook nog over gepraat kan worden. Zorg dat u goed op een rijtje hebt wat uw beperkingen zijn. Maak voor uzelf een lijstje van de medicijnen die u gebruikt en wat de bijwerkingen zijn. Heeft uw arts u bepaalde dingen afgeraden of juist aangeraden, zet het op papier. Houd rekening met het feit dat ook uw situatie niet altijd blijft zoals die op dit moment is. Soms is het van belang om vooruit te denken. Verkeert u in de gelukkige omstandigheid dat er in uw buurt mantelzorgers zijn, familieleden of vrienden, houd er dan rekening mee dat zij ook hun eigen leven hebben.

Wanneer u minder mobiel bent geworden heeft dat meestal tot gevolg dat uw wereldje kleiner wordt. Probeer gebruik te maken van de mogelijkheid om in contact te blijven met anderen. Neem indien mogelijk deel aan activiteiten die worden aangeboden en wees zelf ook creatief en probeer bijvoorbeeld een nieuwe hobby.
Hebt u vragen over zorg en wilt u een antwoord, dan is er voor Middelburg één plaats waar u die vraag kunt stellen en dat is Porthos.
Porthos is het zorgloket voor Middelburg waar u alle informatie over zorg kunt krijgen en waar gezorgd kan worden voor een passende zorgverlening.
Op de website van Porthos kunt u veel informatie vinden en antwoorden op veelgestelde vragen.

Porthos kunt u vinden op internet: www.porthos.nl en op onderstaand adres:
Sint Sebastiaanstraat 12
4331 PL Middelburg
Telefoon: 088 7514000

 

Comments are closed.